2019-06-23
14:00 - 16:30
Аура център "Самхита"

ул. Поп Манол 1А, Plovdiv, Bulgaria

Влезте в удивителния свят на храмовите танци на Индия и се насладете на смесицата между театър и танц!

Активизирайте потенциала си и открийте в себе си Божественото!

В този танцово-артистичен урок по индийски танци ще бъдете провокирани и ще можете да изследвате себе си на много нива – ще наблюдаваме тялото, ума и душата!

Ще научите какви са ритуалите, които танцьорите изпълняват преди изпълнение, ще разгледаме някои от основние мудри (жестовете, с които се изразява значение в индийския танц) и ще изпробваме основни стъпки от южноиндийския класически стил Бхаранататям. Във втората част на урока ще съставим кратка хореография използвайки наученото.

Ще започнем с упражнения за релаксация и загрявка, след което ще се гмурнем в дълбоките води и ще се насладим на едно физически интензивно занимание, работейки върху правилната ни стойка, заздарявайки мускулатурата на цялото тяло, разтягайки и освобождавайки блокажи, трупани с години! Ще развием умението за баланс, чувството за ритъм, грациозност, пластика и гъвкавост. Ще завършвим с разтягане и релаксация.
Разбира се и фото сесия:)

Предишен танцов опит не е необходим. Няма възрастови ограничения. Танцуваме боси и с удобни дрехи.

Кога – 23.06, неделя, 14 – 16:30 ч
Къде – Пловдив, ул. Поп Манол 1А, Аура център „Самхита“
Цена – 25 лв

!!! Задължително предварително записване на телефони:
Аура център „Самхита“ – 09888 05 113
Катя Тошева – Katya Tosheva 0885 78 40 47, ktosheva@gmail.com, Индийски танци Kaya dance school

ВАЖНО! Интересно! За Най-Ентусиазираните – от 11 – 13:30 ч ще се проведе интензивен урок по индийски танци – стил Bollywood! По време на заниманието ще бъде разработена хореография върху песен от известен филм, която ще участва в бъдещ проект на Училище за индийски танци КАЯ! Ако искате да участвате – сега е момента!;) Цена 25 лв. При посещение на двата семинара – отстъпка 10% от общата цена! За допълнителна информация – моля обадете се на Катя Тошева – 0885 78 40 47

За водещата: Катя Тошева е артист, намерил вдъхновение в културата на Индия – страна, с която чувства дълбока и емоционална връзка. Доверявайки се на сърцето си, Катя напуска „нормалната“ си работа и се отправя на безкрайно пътуване в дълбините на индийският класически танц. Пътувайки от град на град, в момента тя изучава три класически индийски стила – Одиси, Катхак и Бхаратанатям с уважавани и международно признати учители – Шармила Мукерджи (Бангалор), Рави Шанкар Мишра (Варанаси) и Ниведита Бадве (Пуне). Обучението и включва десетки индивидуални занимания и групови уроци с известни учители и изпълнители като Свати Тивари (Делхи), Сарасватхи Раджадеш (Бангалор) , Калаймамани Куталам М. Селвам (Ченай), Видха и Абхиманю Лал (Индия), Каран Бангали (Великобритания), Кристина Зани (Гърция) и Стефан Христов (България). Посещавайки различни крайща на Индия, Катя изследва не само класическата, но и богатата фолклорна танцова традиция.
Следвайки мечтите си, тя основава училище за индийски танци „Kаya”, където с радост и ентусиазъм споделя знанията и интересите си. Води редовни занимания в София и Пловдив и преподава в училище Индира Ганди – единственото училище в България, свързано с културата на Индия. През 2018г. получава покана от Посолството на Индия да представи танцова програма по повод посещението на Президента на Индия в България и Деня на Независимостта. В последните години Катя активно участва и организира редица събития посветени на традициите на Индия, в България и дизвън страната
За трета година е поканена да преподава в Сърбия, а по време на пътуването си в Индия септември 2018г. печели първа награда на престижен танцов фестивал в Пуне.
Нейни изпълнения са високо оценени в Гърция, Кипър, Испания, Франция, Сърбия и Индия, където тя предизвиква интереса на медиите и нейни интервюта са публикувани в eдни от най-четените печатни издания – The Hindu и Kerala Chronical, както и излъчени по държавните телевизионни канали Lok Sabha и Doordashana. А интервюто на Катя и нейният парньор Росен Генков за BBC News бе преведено на тамил, телугу, хинди и английски и достигна стотици хиляди гледания.

Pin It on Pinterest

Share This