2019-01-18
18:00 - 19:30
Аура център "Самхита"

гр.Пловдив ул. Поп Манол 1, Plovdiv, Bulgaria

Кундалини медитация действа като енергиен душ, който Ви позволява да се отървете от натрупаното през деня, връща свежест и лекота.

Медитация се състои от няколко етапа. Ошо е взел предвид факта, че човек може да държи съзнателно внимание на една тема за не повече от 15 минути, и разработена от него техника включва четири 15-минутни сцени.

Хаотичната медитация, или Кундалини, или Надабрахма, всъщност не е медитация. Просто се настройвате по определен начин. Сякаш, ако сте видели индийски класически музиканти. В продължение на половин час или час, понякога дори повече, те просто настройват инструментите си. Те завъртат копчетата, затеглят или отслабват струните, а барабанистът проверява барабана – готов или не. Правят го половин час. Това не е музика, това е подготвяне. Кундалини, всъщност, не е медитация, а само подготовка. Вие подготвяте инструмента си. Когато сте готови, тогава застанете в мълчание, после медитацията започва. Тогава Вие сте напълно в нея. Вие се събудихте, със скачане, танците, викове – това са всички начини да Ви направят малко по-бдителни от обикновено. След като сте бдителни – чакайте!

Чакането е медитация. Чакане с пълно осъзнаване. И тя идва, тя се спуска върху Вас, тя Ви заобикаля, играе около Вас, танцува около Вас. Тя Ви пречиства, преобразява.

Цена 10лв.
С предварително записване на тел.: 0988805113

Pin It on Pinterest

Share This