2019-06-23
11:00 - 13:30
Аура център "Самхита"

ул. Поп Манол 1А, Plovdiv, Bulgaria

Искаш ли красива фигура, спокоен ум и добро настроение?

Ела на интензивен урок по индийски танци с Katya Tosheva и стани главната героиня в твоя Bollywood филм!

Индийските танци ще те направят по-гъвкава, по-енергична, по-щастлива и по-уверена!
Прекрасен начин да поддържаш тялото си в добра форма, забавлявайки се и откривайки нови възможности!

Редовната физическата активност е необходима за цялостното здраве на всеки човек. А танците носят и емоционални ползи – срещаме хора със сходни интереси и се освобождаваме от стреса!

По време на урока ще ви представя една смесица между класика и фолклор, между танц и театър; между стъпки, отмерващи ритъма и свободни движения, следващи мелодията.
Ще започнем с упражнения за релаксация, загрявка и ще завършвим с разтягане. Във втората част на урока ще съставим кратка хореография, използвайки научените движения. Носете удобни дрехи, дълъг памучен шал. Танцуваме боси. Предишен танцов опит не е необходим. Няма възрастови ограничения.

И ОЩЕЕЕ! По време на заниманието ще бъде разработена хореография върху песен от известен филм, която ще участва в бъдещ проект на Училище за индийски танци КАЯ! Ако искате да участвате – сега е момента да се включите!

Кога – 23.06, неделя, 11 – 13:30 ч
Къде – Пловдив, ул. Поп Манол 1А, Аура център „Самхита“
Цена – 25 лв

!!! Задължително предварително записване на телефони:
Аура Център Самхита – 09888 05 113
Катя Тошева – 0885 78 40 47, ktosheva@gmail.com, Индийски танци Kaya dance school

ВАЖНО! Интересно! За Най-Ентусиазираните – от 14 – 16:30 ч ще се проведе интензивен урок по индийски класически храмови танци – бхаратанатям! Заниманието ще бъде с повишена физическа активност и натоварване, въпреки това е възможно да се включите без предичен танцов опит! Ако искате да влезнете във форма за морето – това е начина;) Цена 25 лв. При посещение на двата семинара – отстъпка 10% от общата цена! За допълнителна информация – моля обадете се на Катя Тошева – 0885 78 40 47
Линк към събитието! https://www.facebook.com/events/903581676657426/

За водещата: Катя Тошева е артист, намерил вдъхновение в културата на Индия – страна, с която чувства дълбока и емоционална връзка. Доверявайки се на сърцето си, Катя напуска „нормалната“ си работа и се отправя на безкрайно пътуване в дълбините на индийският класически танц. Пътувайки от град на град, в момента тя изучава три класически индийски стила – Одиси, Катхак и Бхаратанатям с уважавани и международно признати учители – Шармила Мукерджи (Бангалор), Рави Шанкар Мишра (Варанаси) и Ниведита Бадве (Пуне). Обучението и включва десетки индивидуални занимания и групови уроци с известни учители и изпълнители като Свати Тивари (Делхи) Сарасватхи Раджадеш (Бангалор), Калаймамани Куталам М. Селвам (Ченай), Видха и Абхиманю Лал (Индия), Каран Бангали (Великобритания), Кристина Зани (Гърция) и Стефан Христов (България). Посещавайки различни крайща на Индия, Катя изследва не само класическата, но и богатата фолклорна танцова традиция.
Следвайки мечтите си, тя основава училище за индийски танци „Kаya”, където с радост и ентусиазъм споделя знанията и интересите си. Води редовни занимания в София и Пловдив и преподава в училище Индира Ганди – единственото училище в България, свързано с културата на Индия. През 2018г. получава покана от Посолството на Индия да представи танцова програма по повод посещението на Президента на Индия в България и Деня на Независимостта. В последните години Катя активно участва и организира редица събития посветени на традициите на Индия, в България и дизвън страната
За трета година е поканена да преподава в Сърбия, а по време на пътуването си в Индия септември 2018г. печели първа награда на престижен танцов фестивал в Пуне.
Нейни изпълнения са високо оценени в Гърция, Кипър, Испания, Франция, Сърбия и Индия, където тя предизвиква интереса на медиите и нейни интервюта са публикувани в eдни от най-четените печатни издания – The Hindu и Kerala Chronical, както и излъчени по държавните телевизионни канали Lok Sabha и Doordashana. А интервюто на Катя и нейният парньор Росен Генков за BBC News бе преведено на тамил, телугу, хинди и английски и достигна стотици хиляди гледания.

Pin It on Pinterest

Share This