2019-07-30
09:00 - 19:30
Аура център "Самхита"

ул. Поп Манол 1А, Plovdiv, Bulgaria

Йога практика и други техники: „Баланс на чакрите и аурата“

Практиката цели да балансира енергийните центрове в нас (чакрите) – чрез йога пози, дихателни, медитативни практики, позитивни утвърждения и други техники.
Ще научите какви минерали, аромати, храни, мантри, мудри и др. активират определената чакра.
Чакрите са енергийни центрове разположени по гръбначен стълб и на основен енергиен канал сушумна и служат като входове за потока от енергия и живот във физическото тяло.
Всяка чакра е свързана с жлезите и органите в тази част на тялото. Те реагират и отговарят на енергията и вибрациите. Енергийния поток на чакрата може да бъде в дисхармония в резултат на небалансираност или стрес в емоционален, ментален или душевен аспект. Тази дисхармония може евентуално да причини физическо заболяване.
С аура камера ще проследяваме в реално време как въздействаме на чакрите и аурата.
С лесни и прости за изпълнение упражнения за баланс и хармония, които ни помагат да намерим своя мир, да подобрим своя живот и здраве, отключвайки скритите в нас заложби, сили, способности и потенциал.
Всеки от нас притежава вътрешни богатства, които може да открие в себе си, за да започнат да се проявяват в живота му.
Всеки може да участва, без значение дали практикува йога или не!

ПРОГРАМА за 7 практики:

I занимание
Активиране на първи енергиен център ще усилим областта на половите органи, краката, гръбнак, костната система, ставите и циркулацията на кръвта.
Редовното изпълнение на упражненията за оцеляване ви дават здравето, физическата сила, помагат за изграждането на самоувереност, търпение, стабилност,спокойствие и адекватно възприемане на света около нас.

II занимание
Огъващи асани за активиране на втори енергиен център укрепват таз, полови органи, бъбреци, пикочен мехур. Човек се подмладява, получава увереността в собствените си сили, чувството на радост и жизнена сила. Подобряват се контрола на сексуалната енергия, външния вид, развиват се чувството на удовлетворение, самочувствие, прави човека сексуално привлекателен.

III занимание
Усукващи асани, усилващи мускулите на корема улучшават функционирането на: храносмилателната система (стомах, дроб, черва) и опорно-двигателния апарат (кости, мускули, сухожилия). Тялото и съзнанието стават гъвкави, способни бързо и с лекота да се приспособяват към промените в околния свят, да намират решения и да действат. Да бъдат активни и да повеждат хората след себе си.

IV занимание
Сърдечна чакра се намира в центъра на гърдите и близо до сърцето. Упражнения развиващи торса и дихателни практики ще усилят защитните функции на организма. Тази практиката ще бъде полезна за хората с проблеми със сърцето и кръвообращението, с органите на дишането, в частност с белите дробове. Тя помага при негативни психични състояния: неуравновесеност, злоба, грубост, скованост в емоциите и чувствата. Потиска състоянието на невротични фобии и натрапливи състояния. Човек започва да регулира емоционалния баланс, се уравновесява, се успокоява, дисциплинира ума и тялото, контролира постъпките си.

V занимание
Възстановявайки работата на пети енергиен център, ние ще можем бързо и ефикасно да се излекуваме от алергията. С кръгови ротации с главата и други упражненията ще почувствате прилив на енергия към врата и главата. Ще усилим имунната система срещу инфекциозни заболявания – бронхит, астма, ларингит и много други.
Тази практика ще е полезна за хора с повишено артериално налягане, треска, ларингит, предменструален синдром, фригидност, мигрена от стрес, също положително влияе на зрението,
Ще отключите способността с думи да се изразяват мисли и емоции.

VI занимание
С балансиращи асани за шести енергиен център ще възстановим в пълен обем работата на всичките чакри, което ще доведе до пречистване и обновяване на енергетиката, и, като следствие – до изцеляване на всички заболявания, подмладяване на организма. Този център е свързан с хипофизата, затова в зависимост от това, дали функцията му е понижена или повишена, съответствено намалява или се увеличава синтезирането на хормоните.
При дисбаланс възниква паника и стрес, на физиологично ниво: безсъние, мигрена, проблеми с паметта, глухота, синузити, нарушение на кръвообращението в главния мозък, мозъчни тумори, болки в шията и други части на гръбнака.
Медитация пречиства мисленето, освобождава от тревоги и страхове, позволява да чуеш вътрешния си глас и да вземеш правилно решение. ще усилим воля, устойчивост и целеустременост, вяра в себе си.

VII занимание
Йога комплекс: Сурия Намаскар – за премахване на енергийни блокажи и освобождаване на потока на енергия в тялото.
Седмият енергиен център отговорен за мозък, епифиза и оказва влияние върху целия организъм. Всяка дисфункция на центъра води до нервни разстройства, склероза, главоболие, мигрена.
Това е център на духовността. Медитация, съзерцаването на пламък на свещ, наблюдаване течението на мислите си, без да въвличате емоциите си, усещане на енергийните потоци- фокусира ума върху едно нещо, спира хаотичното течение на мислите и Ви разтварят в Единното.

Вторник и четвъртък от 09.00-10.30 и 18.00- 19-30ч.

Цена: 7 практики + снимка на аурата- 56лв.
С предварително записване на тел.:0988805113

Pin It on Pinterest

Share This