2019-05-16
09:00 - 19:30
Аура център "Самхита"

гр.Пловдив ул. Поп Манол 1, Plovdiv, Bulgaria

Практиката цели да балансира енергийните центрове в нас чрез йога пози, дихателни упражнения, визуализации и др. техники ще насочваме енергийните потоци към дадена част от тялото.

Всеки от нас – е нещо повече от физическото тяло, ние сме сложна енергийна система. Която е съставена от енергийни центрове или чакри. Те определят енергетиката и здравето на човека, което до голяма степен определя отношенията ни с другите, нашите действия, емоции и чувства.
Енергийния поток на чакрата може да бъде в дисхармония в резултат на небалансираност или стрес в емоционален, ментален или душевен аспект. Тази дисхармония може евентуално да причини физическо заболяване.
Ще научите какви упражнения, минерали, аромати, храни, мантри, мудри и др. активират определената чакра. Как да наситим с енергия цялото си тяло, да възвърнем здравето си и сигурността в себе си.

Всеки може да участва в практиката без значение дали практикува йога или не!

I занимание. Активиране на първи енергиен център: ще усилим областта на половите органи, краката, гръбнак, костната система, ставите и циркулацията на кръвта.
Редовното изпълнение на упражненията и медитацията за оцеляване Ви дават здравето, физическата сила, помагат за изграждането на самоувереност, търпение, стабилност, издържливост, спокойствие и адекватно възприемане на света около нас.

II занимание. Огъващи асани активират втори енергиен център: укрепват таз, полови органи, бъбреци, пикочен мехур. Човек се подмладява, получава увереността в собствените си сили, чувството на радост и жизнена сила. Подобряват се контрола на сексуалната енергия, външния вид, развиват се чувството на удовлетворение, самочувствие, прави човека сексуално привлекателен.

III занимание. Усукващи асани, усилващи мускулите на корема улучшават функционирането на: храносмилателната система (стомах, дроб, черва) и опорно-двигателния апарат (кости, мускули, сухожилия). Йога комплекс: Сурия Намаскар – за премахване на енергийни блокажи и освобождаване на потока на енергия в тялото. Тялото и съзнанието стават гъвкави, способни бързо и с лекота да се приспособяват към промените в околния свят, да намират решения и да действат. Да бъдат активни и да повеждат хората след себе си.

IV занимание. Сърдечна чакра се намира в центъра на гърдите и близо до сърцето. Упражнения развиващи торса и дихателни практики ще усилят защитните функции на организма. Тази практиката ще бъде полезна за хората с проблеми със сърцето и кръвообращението, с органите на дишането, в частност с белите дробове. Тя помага при негативни психични състояния: неуравновесеност, злоба, грубост, скованост в емоциите и чувствата. Подтиска състоянието на невротични фобии и натрапливи състояния. Човек започва да регулира емоционалния баланс, се уравновесява, се успокоява, дисциплинира ума и тялото, контролира постъпките си.

V занимание. Възстановявайки работата на пети енергиен център, ние ще можем бързо и ефикасно да се излекуваме от алергията. С кръгови ротации с главата и други упражненията ще почувствате прилив на енергия към врата и главата. Ще усилим имунната система срещу инфекциозни заболявания – бронхит, астма, ларингит и много други.
Тази практика ще е полезна за хора с повишено артериално налягане, треска, ларингит, предменструален синдром, фригидност, мигрена от стрес, също положително влияе на зрението,
Ще отключите способността с думи да се изразяват мисли и емоции.

VI занимание. С балансиращи асани за шести енергиен център ще възстановим в пълен обем работата на всичките чакри, което ще доведе до пречистване и обновяване на енергетиката, и, като следствие – до изцеляване на всички заболявания, подмладяване на организма. Този център е свързан с хипофизата, затова в зависимост от това, дали функцията му е понижена или повишена, съответствено намалява или се увеличава синтезирането на хормоните.
При дисбаланс възниква паника и стрес, на физиологично ниво: безсъние, мигрена, проблеми с паметта, глухота, синузити, нарушение на кръвообращението в главния мозък, мозъчни тумори, болки в шията и други части на гръбнака.
Медитация пречиства мисленето, освобождава от тревоги и страхове, позволява да чуеш вътрешния си глас и да вземеш правилно решение. ще усилим воля, устойчивост и целеустременост, вяра в себе си.

VII занимание
Седмият енергиен център отговорен за мозък, епифиза и оказва влияние върху целия организъм. Всяка дисфункция на центъра води до нервни разстройства, склероза, главоболие, мигрена.
Това е център на духовността. Медитация, съзерцаването на пламък на свещ, наблюдаване течението на мислите си, без да въвличате емоциите си, усещане на енергийните потоци- фокусира ума върху едно нещо, спира хаотичното течение на мислите и Ви разтварят в Единното.

Вторник и четвъртък от 09.00 до 10.30 и 18.00 до 19.30
С предварително записване на тел.: 0988805113
Цена: 1практика -10лв
7практики -56лв

Pin It on Pinterest

Share This