Рейки

Когато всички чакри са балансирани, енергиите на тялото ни свободно протичат през тях, не срещат никакви пречки и така тялото  функционира на оптимален режим.

“Chakra”- “Чакра”  е дума която произхожда от санскритски и буквално означава “колело”. Тези “колела” или “ енергиини вихри”  съответстват на определени положения на нашето физическо тяло, нашето съзнание,нашето развитие и нашия живот. Докато в човешкото тяло има хиляди такива протичащи енергии,седемте най-мощни  са разположени от основата на гръбнака до най-горната част на главата.

Енергията е дума която е разпространена в много области на алтернативната медицина, включително и Reiki( Рейки е форма на алтернативна медицина, разработена (преоткрита) през първата половина на 20 век от Д-р Микао Усуи в Япония. Вярва се, че Рейки енергията протича през тялото и ръцете на лечителя и достига реципиента или местата, нуждаещи се от енергия или лечение. Най-забележимият, незабавен ефект от процедурата обикновено е състояние на дълбока релаксация, както и прилив на сила и енергия). Биомагнетичните пулсации от ръцете на Рейки Майстора са в честотен обхват с мозъчните вълни и научните изследвания на честотите необходими за оздравителен процес показали, че те преминават напред и назад през целия обхват на терапевтичните честоти и по този начин те могат да стимулиратоздравяването на всяка една част от тялото.

Рейки е понятие, което вече е познато по целия свят, като японското изкуство за естествено изцеление чрез полагане на ръце, открито на границата на нашето столетие от Микао Усуи. Този метод е бил известен още в дълбока древност. В периода на земния живот на Исус много болни са идвали при Него и „Той, като полагал ръка на всеки от тях, ги изцелявал“ (Евангелие от Лука 4,40) 

Самата дума Рейки означава духовната енергия на Вселената и се състои от два йероглифа: Рей  и Ки. Рей е  божествено съзнание, мъдрост, идваща от Бога. Ки (чи, прана) – жизнената енергия, която е присъща на всичко живо на земята. Рейки е състояние, възникващо при съединението на земята и небето, при което човек се явява проводник, съединяващ ги в едно цяло.

Именно с тази енергия работят всички лечебни системи в света. Но за разлика от тях, при метода на Микао Усуи благодарение на специална „настройка“, човекът получава възможност безпрепятствено да получава и предава вселенска енергия на всички живи съществахора, животни, растения, като при това не полага никакви усилия и не употребява своята собствена енергия.

Процесът на оздравяването става на всички нива на вътрешните ресурси на организма и не изисква никакво вмешателство отвън.

Лечебната система Рейки възстановява в човека равновесието на всички системи и вътрешната хармония на целия организъм, изцелява физическото тяло, емоциите, ума и душата, връща чувството за спокойствие, безопасност и просперитет.

Чрез рейки сеанси може да се балансират чакрите и да се укрепва енергийното състояние на организма, както и общото физическо и психическо състояние на човек.

Иницирането в рейки дава възможност на всеки човек да провежда тази енергия за винаги. 

Гергана Бръскова

Гергана Бръскова

йога инструктор, рейки лечител, планинар

Завършила специализация ЙОГА по системата Кайвалядхама в Национална Спортна Академия“Васил Левски“в гр.София към Българска Йога Федерация , Крия Йога при Шибенду Лахири и Ашрама на Свами Шивананда в Лондон. Участвала в Йога състезания,Йога фестивали и обучения в Москва, Сърбия, България и Бали. Помага на хората с Биолечение, Природолечение и Лечение с Рейки. Природолюбител и запален планинар, който организира ежемесечни разходки, походи и преходи в Майката Природа.

Създател на Пловдивският ЙОГА КЛУБ „АМБА“, практикува от осем години и преподава знанието на Класическата Йога.

Тел: 0888 822 564

Александра Георгиева

Александра Георгиева

йога учител, рейки лечител, политолог

Юрист по образование, Александра се разграничава от адвокатската си практика, следвайки устрема на същността си – онова разбиране и възприемане на света, живота, взаимодействията и взаимоотношенията, връзката „причина -следствие“, заложено в Източната Мъдрост и нейните „деца“- Йога, Рейки, Аюрведа. Лично изпитала преди повече от 10г. лечебната сила на Енерията Рейки, Александра получава посвещение Мастер Лечител и Мастер Учител в Системата, за да предава нанататък.

Аюрведа – чиято цел е да поддържа здравето и дълголетието на човешкия живот.

Тел: 0886 472 913

Facebook Events

Запиши се

полезно

От нашия Блог

За Контакти

0988 805 113

гр. Пловдив ул. Поп Манол 1 (Кършияка)

Работно време:

Понеделник - събота от 08.00 до 21.00
Неделя- почивен ден.

Политика на поверителност

Pin It on Pinterest

Share This