Медитативна практика

Водена медитация „Благодарността в мен“.

Защо е важно да сме благодарни?:

Да изпитваш благодарност означава да живееш с постоянното съзнание за хубавите неща в живота си. Признателността е емоция и умение, които лежат на много фундаментални човешки качества като оптимизъм, морални устои, добронамереност. Както много други умения, и това да си благодарен, се развива.

Колко пъти сте спирали, за да помислите за това какво имате? Колко пъти сте били наясно, че нямате нужда от нищо друго, защото вече имате всичко?

Колко пъти сте повлиявали на хората около вас, които са ви подкрепяли в трудни моменти? Или прекарвате повечето си време мислейки за тези, които са ви наранили?

Тази медитативна практика ще ни помогне да спрем и да осъзнаем, че сме благодарни за хубавите неща в живота. Резултатът от това е, че ще ни направи по-щастливи и по-пълноценни хора, ще ни помогне да виждаме ясно какви искаме да бъдем и от какво искаме да имаме повече в живота си, и ще станем по-целеустремени за това да го постигнем.

Осъзнавайки в себе си и изразявайки чувството на благодарност ще сме фокусирани върху настоящето, за да можем да се насладим на момента и да сме наясно със всичко, за което имаме основание да сме благодарни.

По време на практиката ще развием уменията да сме наясно за настоящето, да не приемаме нещата за даденост, да изразяваме вербално или чрез действия, че нещо / някой означва нещо за нас, да не очакваме нищо от другите….

Колкото повече практикуваме благодарност, толкова по -лесно ще стане и ще дойде време, в което това ще се превърне в навик. И Благодарността ще стане част от нас.

„Благодарността е най-здравословната от всички човешки емоции. Колкото повече се изразява благодарност за това, което притежаваш, толкова по-вероятно е в бъдеще да се увеличи това, за което да благодариш.“

Зиг Зиглър

Важно:

*забележка: Медитация се практикува в статично положение на тялото и не се изискват никакви физически натоварвания от Ваша страна.

Гергана Бръскова

Гергана Бръскова

йога инструктор, рейки лечител, планинар

Завършила специализация ЙОГА по системата Кайвалядхама в Национална Спортна Академия“Васил Левски“в гр.София към Българска Йога Федерация , Крия Йога при Шибенду Лахири и Ашрама на Свами Шивананда в Лондон. Участвала в Йога състезания,Йога фестивали и обучения в Москва, Сърбия, България и Бали. Помага на хората с Биолечение, Природолечение и Лечение с Рейки. Природолюбител и запален планинар, който организира ежемесечни разходки, походи и преходи в Майката Природа.

Създател на Пловдивският ЙОГА КЛУБ „АМБА“, практикува от осем години и преподава знанието на Класическата Йога.

Тел: 0888 822 564

Facebook Events

Запиши се

полезно

От нашия Блог

За Контакти

0988 805 113

гр. Пловдив ул. Поп Манол 1 (Кършияка)

Работно време:

Понеделник - събота от 08.00 до 21.00
Неделя- почивен ден.

Политика на поверителност

Pin It on Pinterest

Share This