Аура център „Самхита“

Тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи – уникален древен инструмент за медитация. В света не съществуват аналоги на купите, техния звук не звучи като на никой  друг музикален инструмент. Принципа на извличане на звука от купите е подобен на извличане на звука от камбаните. Звукът на тибетските купи е „зареден“ със специална енергия благодарение на  триенето на дърво върху метал. Този „заряд“ носи в себе си

Съзнателно слушане  на звука усилва слухът и възприятията. Човек  се пренася  в съвсем  друго измерение. Слушането на тибетски пеещи купи, напълно ви кара да забравите за  физическото тяло и ви спира движение на мислите. Някои хора отбелязват, че звуците на тибетски чаши предизвикват променено състояние на съзнанието – усещане за един вид „безтегловност“, „извисяване“ и празнота.

Богатия  на обертонове дълбок звук на купите има положителен ефект върху всички седем чакри и благоприятно въздейства върху пранаяма и се  задържа вниманието върху дишането. Благодарение на тези звуци вие много по-бързо ще разберете собствената си същност и ще се освободите от натрапчивите си  мисли.

Пеещите купи също ги  наричат „лечебни чаши“, те се използвани в Азия още през  2000 г. пр.н.е  Те са ръчно изработени в Непал в традиционен тибетски стил от сплав от различни  метали, свързани астрологично със седемте планети. ( злато, сребро, олово, желязо, цинк, никел и мед )

В Тибет съществува поверие, че човек, слушащ пеенето на чашите, никога не попада в ад. Така ли е това или не – е неизвесно, а в настоящ момент ние можем да се наслаждаваме на богатство на обертонове и очарование на тези вълшебни звуци!
Пеещите  купи са мощен инструмента за медитация, релаксация и целителство.

Купите имат двоен ефект, със звук и вибрации. Науката е потвърдила, че музиката, като организирана форма на звука може пряко да повлияе на настроението, мозъчните вълни, нервната система и химията на тялото. Вибрацията на пеещите купи стимулира тялото да създаде своя собствена хармонична честота и помага за създаването на алфа вълните, които се пораждат в мозъка в дълбока релаксация. Пеещите купи с различни  размери, пречистват  атмосферата около нас от негативна енергия, запълват я с енергия на светлина, мир и любов , привличат успех и отварят нашите чакри.        Благодарение на богатия и хармоничен звук, пеещите купи създават пространство, в което може много бързо да се достигне до състоянието на дълбока релаксация. Когато пеещи купи се поставят върху тялото, те произвеждат мек и дълбок  масаж, като хармонизират  всяка клетка на тялото. Напрежението в тялото и  енергините блокажи ще се премахнат, а самозцеляващите сили ще започнат своето действие в организма. Освобождавайки човек от стрес, звуков масаж събужда творческата енергия и радоста от живота. По този начин, пещи купи въздействат изцало върху тялото и душата. Когато човек е в хармония със себе си и това което е около него, той допринася в своя живот за Здраве, Щастие и Творчество.

Пеещите купи се смятат за уникално чудо в света на звуците за премахване на стреса и негативни ситуаци в живота, те резонират с вибрациите на нашето тяло и душа, вливат ни свежи сили, дарявайки  безметежен покой и възстановяват хармонията.

Смята се, че всяка чакра е свързана с един от основните музикални тонове. Музиката действа върху физическото състояние, облекчава болката и се постига вътрешен баланс.

Звукотерапията с пеещи купи има оздоровителен ефект, помага при проблеми като:

 • Хронично свръх напрежение във врата и раменете
 • Главоболие
 • Проблеми с храносмилането
 • Насърчава по-дълбокото дишане
 • Подобрява концентрацията на вниманието, особено при хиперактивни деца
 • Увеличава енергийния баланс
 • Намалява стреса, напрежението и негативните емоции
 • Засилва вдъхновението и творчеството
 • Повишава жизнените сили
 • Балансира двете полукълба на мозъка
 • Помага да се хармонизират тялото, разума и душата
Tone Chakra Planet In Saskrit
‘A’ Third Eye Chakra Sun Ajana
‘B’ Crown Chakra Moon Sahasrara
‘C’ Root Chakra Mercury Muldhara
‘D’ Sacral Chakra Venus Swadhisthana
‘E’ Solar Chakra Mars Manipura
‘F’ Heart Chakra Jupiter Anahata
‘G’ Throat Chakra Saturn Vishuddha

Цена:

8см-55лв
9см-65лв
10см-75лв
11см-85лв
12см-95лв
13см-100лв
14см-105лв
15см-110лв
16см-120лв
Комплект 5 бр- 450лв

полезно

От нашия Блог

За Контакти

0988 805 113

гр. Пловдив ул. Поп Манол 1 (Кършияка)

Работно време:

Понеделник - събота от 08.00 до 21.00
Неделя- почивен ден.

Политика на поверителност

Pin It on Pinterest

Share This