Аура център „Самхита“

Тибетски пеещи купи

Тибетските пеещи купи – уникален древен инструмент за медитация. В света не съществуват аналоги на купите, техния звук не звучи като на никой  друг музикален инструмент. Принципа на извличане на звука от купите е подобен на извличане на звука от камбаните. Звукът на тибетските купи е „зареден“ със специална енергия благодарение на  триенето на дърво върху метал. Този „заряд“ носи в себе си

Съзнателно слушане  на звука усилва слухът и възприятията. Човек  се пренася  в съвсем  друго измерение. Слушането на тибетски пеещи купи, напълно ви кара да забравите за  физическото тяло и ви спира движение на мислите. Някои хора отбелязват, че звуците на тибетски чаши предизвикват променено състояние на съзнанието – усещане за един вид „безтегловност“, „извисяване“ и празнота.

Богатия  на обертонове дълбок звук на купите има положителен ефект върху всички седем чакри и благоприятно въздейства върху пранаяма и се  задържа вниманието върху дишането. Благодарение на тези звуци вие много по-бързо ще разберете собствената си същност и ще се освободите от натрапчивите си  мисли.

Пеещите купи също ги  наричат „лечебни чаши“, те се използвани в Азия още през  2000 г. пр.н.е  Те са ръчно изработени в Непал в традиционен тибетски стил от сплав от различни  метали, свързани астрологично със седемте планети. ( злато, сребро, олово, желязо, цинк, никел и мед )

В Тибет съществува поверие, че човек, слушащ пеенето на чашите, никога не попада в ад. Така ли е това или не – е неизвесно, а в настоящ момент ние можем да се наслаждаваме на богатство на обертонове и очарование на тези вълшебни звуци!
Пеещите  купи са мощен инструмента за медитация, релаксация и целителство.

Купите имат двоен ефект, със звук и вибрации. Науката е потвърдила, че музиката, като организирана форма на звука може пряко да повлияе на настроението, мозъчните вълни, нервната система и химията на тялото. Вибрацията на пеещите купи стимулира тялото да създаде своя собствена хармонична честота и помага за създаването на алфа вълните, които се пораждат в мозъка в дълбока релаксация. Пеещите купи с различни  размери, пречистват  атмосферата около нас от негативна енергия, запълват я с енергия на светлина, мир и любов , привличат успех и отварят нашите чакри.        Благодарение на богатия и хармоничен звук, пеещите купи създават пространство, в което може много бързо да се достигне до състоянието на дълбока релаксация. Когато пеещи купи се поставят върху тялото, те произвеждат мек и дълбок  масаж, като хармонизират  всяка клетка на тялото. Напрежението в тялото и  енергините блокажи ще се премахнат, а самозцеляващите сили ще започнат своето действие в организма. Освобождавайки човек от стрес, звуков масаж събужда творческата енергия и радоста от живота. По този начин, пещи купи въздействат изцало върху тялото и душата. Когато човек е в хармония със себе си и това което е около него, той допринася в своя живот за Здраве, Щастие и Творчество.

Пеещите купи се смятат за уникално чудо в света на звуците за премахване на стреса и негативни ситуаци в живота, те резонират с вибрациите на нашето тяло и душа, вливат ни свежи сили, дарявайки  безметежен покой и възстановяват хармонията.

Смята се, че всяка чакра е свързана с един от основните музикални тонове. Музиката действа върху физическото състояние, облекчава болката и се постига вътрешен баланс.

Звукотерапията с пеещи купи има оздоровителен ефект, помага при проблеми като:

 • Хронично свръх напрежение във врата и раменете
 • Главоболие
 • Проблеми с храносмилането
 • Насърчава по-дълбокото дишане
 • Подобрява концентрацията на вниманието, особено при хиперактивни деца
 • Увеличава енергийния баланс
 • Намалява стреса, напрежението и негативните емоции
 • Засилва вдъхновението и творчеството
 • Повишава жизнените сили
 • Балансира двете полукълба на мозъка
 • Помага да се хармонизират тялото, разума и душата
ToneChakraPlanetIn Saskrit
‘A’Third Eye ChakraSunAjana
‘B’Crown ChakraMoonSahasrara
‘C’Root ChakraMercuryMuldhara
‘D’Sacral ChakraVenusSwadhisthana
‘E’Solar ChakraMarsManipura
‘F’Heart ChakraJupiterAnahata
‘G’Throat ChakraSaturnVishuddha

Цена:

8см-55лв
9см-65лв
10см-75лв
11см-85лв
12см-95лв
13см-100лв
14см-105лв
15см-110лв
16см-120лв
Комплект 5 бр- 450лв

полезно

От нашия Блог

За Контакти

0988 805 113

гр. Пловдив ул. Поп Манол 1A (Кършияка)

Работно време:

Понеделник - събота от 08.00 до 21.00
Неделя- почивен ден.

Политика на поверителност

Pin It on Pinterest

Share This