Аура център „Самхита“

Мумио – природният лек, който няма аналог

По отношение на химичния си състав, мумиото няма аналог. То съдържа цели 30 макро- и микро елемента и десет окиса на метали, сред които пчелна отрова и витамини В1, В12 и Р. Тези вещества благоприятстват синтеза на ДНК клетки.

Едно от чудесата, които предлага природната аптека, е известното с лековитите си свойства мумио В превод от санскрит наименованието му означава божествена сила. То е най-силното средство за подмладяване, познато в Аюрведа. Неслучайно това природно чудо е известно като натурална виагра. Тези негови свойства се дължат на богатия му химичен състав. Лековитото мумио е източник на цели 84 минерала в йонната им форма, благодарение на които се засилват естествените процеси, протичащи в човешкия организъм.

Невероятните си лечебни качества мумийо дължи на това, че той е бил част от активните процеси в растителния свят, след което е преминал в почвата. Мумиото всъщност е смола, отложена по скалите. Незаменим лек е при ставни, бъбречни заболявания, наднормено тегло, кашлица, високо кръвно, главоболие, алергии, кожни проблеми (екземи, стрии). Доказани са ползите му и за пациенти, страдащи от диабет.

Може да се използва както вътрешно, така и външно (бани или добавка към крем).

При стрии. За коса. При акне. За отслабване. При дискова херния. При диабет. При псориазис. При целулит. При хемороиди. При хашимото.

За отслабване. По два грама мумио на ден е напълно достатъчно за бързо отслабване. Може да го разтворите във вода, чай или мляко. „Кръвта от планината“ стимулира процесите по изгаряне на мазнините.

При дискова херния. Чудотворното мумио е лек и при дискова херния, като лечението с него включва външен и вътрешен прием.

Паралелно с вътрешния прием, болезнените участъци трябва да се масажират със същото количество смола, разтворена в спирт.

При диабет. Болните от диабет трябва да приемат по 2хо,2 грама мумио, разтворено във вода или мляко. След десет дни се прави пет дневна почивка. За целия курс са необходими около 10-12 грама от планинската смола, която трябва да се приема час преди закуската и вечерята. Положителният ефект на този метод се изразява в намаляване нивата на кръвната захар и жаждата, която изпитват болните от диабет.

При псориазис. Вълшебното мумио лекува акне. При псориазис ефект дава съчетанието на вътрешен прием (два пъти по 0,2 грама) с бани (5%-ов разтвор). Може също така да правите компреси с разтвора върху поразените участъци. Подобрението настъпва до двадесет и пет дни.

При целулит. Предлагаме Ви уникална рецепта за приготвянето на крем против целулит с чудотворната планинска смола. Смесете пет-шест таблетки от нея (счукани на прах) със сто грама крем за деца или антицелулитен крем. Добавете двадесет капки от етерично масло от портокал и пет капки масло от канела.

Нанасяйте върху бедрата и седалището по два пъти на ден. Ефектът е видим след първата седмица. Приготвяйте крема в малки количества, тъй като е годен за употреба три-четири дни и след това задължително трябва да приготвите нов.

При хемороиди. Лечебен курс с мумио гарантира избавяне от неприятните хемороиди в срок от шест до осем месеца. Пациентът трябва да пие на гладно по два пъти на ден по 0,2 грама от планинското чудо в продължение на двадесет и пет дни. След десетдневна почивка, процедурата се повтаря за същия период.

По време на целия курс на лечението се прави смазка на ануса (дълбочина десет сантиметра) от смес мумио (една част)+мед (пет части).

Планинското чудо, което още се нарича илирийска смола, е незаменим лек за страдащите от хашимото. От хомеопатичния медикамент се приемат два пъти по три зрънца. Той оказва укрепващо въздействие върху деликатната жлеза и регулира нивата на произвежданите хормони.

За кости. Лековитото мумио оказва благоприятно влияние върху костния апарат, особено при счупване на костите. За да засилите регенеративните процеси и зарастването на счупената кост приемайте всеки ден по 0,4 грама от планинската смола (разделя се на два приема).

И в двата случая лечението е с продължителност 25 дни. След десет дневно прекъсване се повтаря отново.

При цистит. Чудотворната смола е лек и при цистит. Приемайте на три части следната смес – пет мл. мумио, разтворено в малко топла вода.

При високо кръвно. Страдащите от високо кръвно трябва да приемат преди лягане по една таблетка от планинското чудо, разтворено в четвърт чаша вода.

Странични ефекти.

Лечението с илирийска смола се прилага от векове и липсват проучвания относно неговата клинична безопасност. Не се наблюдават сериозни нежелани странични ефекти.

Таблетки са най удобни за прием, тъй като грамажът им е един и същ и не съществува риск от предозиране.

полезно

От нашия Блог

За Контакти

0988 805 113

гр. Пловдив ул. Поп Манол 1A (Кършияка)

Работно време:

Понеделник - събота от 08.00 до 21.00
Неделя- почивен ден.

Политика на поверителност

Pin It on Pinterest

Share This